?

Mellomblødninger med p-piller

Kvinne 25 . 14 September 2020
Spørsmål

Jeg går på ppiller og har gjort det siden november ca. Jeg hadde litt uregelmessige blødninger de tre første mnd som jeg vet er normalt. Jeg har blødd som normalt under pillefrie(sukkerpiller) uke. På mitt nåværende brett er jeg på slutten av uke nr 2 med hormonpiller, men jeg har fått en småblødning. Er det normalt å ha småblødninger når man tar pillene med hormon? Jeg har tatt alle pillene mine til tide så langt

Kvinne (25)
Helsesykepleier svarer
Hei

Du skriver ikke hvilke p-piller du bruker. Årsaken til at du blør midt i ett brett, kan være fordi du går på en p-pille med lite hormoner. Dersom disse mellomblødningene fortsetter, vil jeg råde deg til å bytte til en annen type prevensjon. Vil også råde deg til å utelukke seksuelt overførbare infeksjoner dersom det er aktuelt. Noen får blødninger som et symptom på en kjønnssykdom. 

Har du flere spørsmål om seksuell helse: Sjekk ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?